"HOGWARTS, HOGWARTS i think i'm goin' back"

Halli Hallå i Privet där!
Vi har precis,precis haft en liten solo ensamblekonsert (stavas?) och åtta i min klass pluss mig har sjungit och skådespelat en låt som kommer från AVPM, (Alle får ta den biten med AVPM!) som heter "Get back to Hogwarts". En super låt!! och det gick ok ;) Våran lärare spelade lite fel och vi glömde texten lite. Jag var Harry och Alle var Ron :)
Tack för mig!!
/Hannah

Fan Art


Totally awesome dag!!

Tjollahejsan!
Idag har bara varit så braa och potterig!! För det första fick vi kolla på film på engelskan sen på gympan spela vi quidditch!!! YAY! vi körde enligt SM reglerna, typ, och det gick fett bra alla tyckte det var fett kul och nästan ingen klagade över tacklingarna så vi kanske ska köra det igen. Jag behövde även gå till doktorn så ja missade sista lektionen! men det helt klart överlägsna var våran lilla föreställning jag och min klass hade i aulan på vår skola. alla hade typ helt seiösa solo nummer och jag och min kompisar var sist (dem till sist) och vi var ju helt oseriösa. Men jag tror de flesta fakitskt tyckte att vi var bäst, även om de andra oxå var grymma. Kanske läger ut en video på det imorn, vi gjorde ju som sagt "Get Back to Hogwarts" och de var totally awesome! men nu tänker i alla fall jag krypa till kojs för jag är helt slut men jag bloggar mer imorn så kolla på den här länken och har det bra!
/alle

Veckans Fråga!

VILKET ÅR BESEGRADE DUMBLEDORE GELLERT GRINDELWALD?

Gellert Grindelwald som ung. Som spelas av Jamie Campbell Bower som förresten är gift med Bonnie Wright (Ginny) tycker dem är fina tillsammans! Oh good jag är kär i hans hår!!
/alle

Apropå bröllop..

Tittut!
Vad tycker ni om detta?
Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker. Det är ju väldigt gulligt och så. Specielt att det är just "The unbreakable vow". Jag hade självklart aldrig förlåtit personen i fråga om den tagit min bok och skurit ut sidorna men om det var ett annat ex... Vet inte, tveksamt... Det känns lite som ett brott att ha sönder en HPbok. Eh jag vte inte om jag råkar ut för detta nån gång tror jag ända att jag kan skatta mej rätt lycklig som har hittat någon som gillar HP.
/alle

Förra veckans svar

Förra veckans fråga lydde ju som följer;
VAD SKA MAN SÄGA OM MAN VILL KOMMA IGENOM DEN ENÖGDA HÄXANS PUCKEL?

SVAR: Dissendium

ja så nu vet ni det!
/alle

Bröllop!

Aloha! som sagt var jag på min mosters i helgen och det var mycket trevligt men när jag ska gifta mig kommer det vara väldigt Potterigt först och främst:
INBJUDAN:

här är några som jag fett awesome inbjudan sån vill jag oxå ha, elr nåt liknande i alla fall
FESTEN:

sen på festen måste man ju ha massa HP inspirerade grejor oxå
pumpkin juice
butterbeer
polyjuice potion
KLÄNNING:

Å ena sidan skulle jag vilja gifta mig i klädnad å andra sidan vill jag oxå gifta mig i en stor vit klänning. Men om man kollar på Fleurs klänning i 7an så e den ganska fin.
TÅRTA:

Det finns ju så många coola HP-tårtor men på bröllop vet ja inte riktigt då vill man väl ha en vånings tårta lr?
men nu hinner jag inte blogga mer pöss pöss
/alle

Ett bra klipp

Det hät klippet är så bra så kolla!! Man ryser av att se alla klipp i detta klipp och dom var ju så söta när dom va små! Men kom ihåg att klippet är 1:33:03 timmar långt ;) så sätt dig bra och fixa en kopp varm choklad och njut. Ni får kopiera länken ;)
http://www.youtube.com/watch?v=8coMsohDCS0&feature=g-vrec
/Hannah

Längtar, längtar!!!

Hejhej alla!

Nu är jag på landet och jag längtar sååå mycket på att komma hem! För jag har beställt en hufflepuff halsduk och en hufflepuff slips :) Och dom har min käraste syster hämtat åt mig, som är hemma ;) Och jag kommer nog fota dem ;) Jag ska ha piano konsert på söndag och då ska jag spela "Hedwig's Theme" och då tänkte jag ha dom på mig. Jag bara undrar om någon kommer fatta att det är något Harry potterigt?
/hannah


not true..

Goder afton! Såg just Hannah inlägg och ville bara säga att det inte alls är sant. Det är bara nån idiot som la ut det på nätet och alla går på det (inklusive jag till en början). Kommer inte riktigt ihåg vad alla hette men det är iaf defenetivt inte samma person!
Baby Harry i De Vises Sten, spelad av tre trillingar, två pojkar och en tjej, som heter Saunders i efternamn. Det går inte att säga vilken av dem som är med i filmen, kanske alla 3....
Toby Papworth, som baby Harry i Dödsrelikerna. Och han fick bara 40 pund för sin roll.
AlbusSevPotter.jpg
Arthur Bowen, som Harrys son Albus Severus Potter. Han är född år 1998, (2 dagar innan mej!!) vilket är ett år tidigare än Saunders trillingarna, så det är inte samma person:)
förlåt att jag suger på att blogga men min moster ska gifta sig imorn, och jag bakar tårta vilket tar lite tid... kanske kommer upp en bild på den senar!
pöööss /alle

Coolt!!


Japan

Visste ni att The wizarding world of Harry Potter också kommer till Japan 2014 :D Det ska ligga i Osaka ;) Hela universal studios och worner bros kommer dit alltså!
/Hannah


Mugglare!

Lystring alla mugglare!

Efter att J.K Rowling "skapat" ordet mugglare så har mugglare lagts in i engelska ordlistan!!


Jesus

Vi håller på med nya testamentet i skolan nu och där i så står det mycket om Jesus, och jag tycker att mycket tyder på att han har kunnat vara en trollkarl, om han då har funnits ;)

Tack och hej för mig, jag är en härlig tjej!
/Hannah


GRATTIS!!

Grattis kära Sprout! Idag fyller du antingen 81 eller 71, vet ej ;)
Pomona Sprout är föreståndare för Hufflepuff, min favorit :D Hon föddes år 1931 eller 1941 den 15 maj som halv-blod. Hon är en knubbig liten kvinna med grått hår och bruna ögon. Förutom att vara föreståndare för Hufflepuff så är hon också lärare i örtlära. Hennes boggart är Lord Voldemort.
Nu får det räcka med det här inlägget. Och nu så säger vi, HURRA! HURRA! HURRA!!!

Tack för mig! :)
/Hannah


Grattulerar!

Bättre sent än aldrig! Igår fyllde nämligen både Zoe Wanamaker, som spelade Rolanda Hooch, och Robert Pattinson, som spelade handsome Cedric Diggory. Blev tyvärr senare en glittrande "vampyr", men wtf Cedric är mycket mer awesome och Rob gillar inte ens Twilight! Så grattis båda 2!
Zoe fyllde 63 år
Och Rob 26 år

Veckan fråga och förra veckans svar!



VAD SKA MAN SÄGA OM MAN VILL KOMMA IGENOM DEN ENÖGDA HÄXANS PUCKEL?Gunhilda's Statue.jpg
Tror inte jag någonsin berätta svaret på förra veckan fråga, men här kommer det i alla fall!
SVAR: MADAM ROLANDA HOOCH
/alle

Griseknoen

Halloj!
Jag är hemskt dålig på att blogga! Bedrövligt, men har inte vetat riktigt vad jag ska blogga om.. Men just nu håller jag på att lista ut hur kompet på Harry Potter in 99 seconds går, lättare sagt än gjort! Har ni inte set den så är länken här:
han är riktigt grym, men andledningen till att jag ska lära mig kompet är att vi ska ha en föreställning i min skola (musikskola) och man får gör vad man vill, YAY! Så då tänkte jag och Hannah (å några andra oxå) göra två HP-låtar, såklart! En av dem är HP in 99 sec. Den andra låten vi tänkte köra är "Get back to Hogwarts" inlednings låten i AVPM. Jag tror många i vår klass tycker det är väldingt överdrivet även om de kanske inte säger det rakt ut, men va fan fuck them! De fattar inte det här med HP och det är deras problem och jag tänker göra det jag tycker om bäst när jag ändå har chansen.
/alle

KOLLA, KOLLA, KOLLA!!!

Hej hej!
Som jag sa i rubriken KOLLA, KOLLA, KOLLA på den här videon!! WB har gjort den och jag skulle såååå gärna vilja ha en sådan!!!
http://www.youtube.com/watch?v=drE4O6wrtwg
Om ni kunde förklara hur man lägger upp själva klippet så skulle alle och jag bli jätte glada! :D
/hannah

Trollstavar

Hejhej igen!

Nu sitter jag här på Lidingötåget och kommer försent till bollturneringen som alle pratade om i förra inlägget. Aja, nu till det viktiga i inlägget, trollstavar. Igår så satt jag och undra hur trollstavar funkar. Om dom redan har magi i sig eller att när en trollkarl/ häxa trollar med trollstaven så går typ magin från trollkarlen/häxan in i trollstaven. Fattar ni?? Det är lite klurigt det där... Det är ju trollstaven som väljer trollkarlen. Så den kanske är lite magisk. Jag vet att själva trollstaven är magisk men att den är som en vanlig trollkarl/häxa.
O My Rowling vad jag är dålig på att förklara...
Vi struntar i det där och pratar om något annat. Jag tror det var i måndags, vi satt och åt lunch i skolan och några killar bakom oss pratade lite och när dom nämde J.K Rowling så ryckte alle och jag till och började lyssna på vad dom sa. Och VEEET du vad dom sa.... At J.K har skrivit twilight..... SKANDAL!!
Och nästa dag så hade vi svenska och då skulle vi läsa recensioner på filmer och bedöma dom, och filmerna var "avengers" och "hungergames" och på recensionen som det står om hungergames så står det att blablabla twilight ute, typ, och att Harry Potter får vila i frid och att hunger games är mycket bättre. Det är inte saaant!! Så jag rev sönder pappret.
Nu måste jag gå så hej då!

/hannah


Veckans Fråga!

Tjosan! Haft en trevlig dag? jag har haft spanska-prov, hörförståelse, behöver jag säga nåt mer? Det är ju freaking omöjligt att förstå vad de säger när de bara läspande sluddrar ihop alla ord! Men aja det går väl som det går.
Tänkte inte att det här skulle bli ett så väldigt långt inlägg eftersom jag i vanlig ordning är dödstrött och imorgon ska vi ha bollturnering i skolan. Man kunde välja mellan brännboll och fotboll, blö... De borde verkligen införa quidditch så det blir lite fart på det hela! Det händer ju inte så mycket med bara en boll i spelet.
ser det inte awesom ut?
Nu tänkte jag i alla fall komma med dagens fråga!

VAD HETER MADAM HOOCH I FÖRNAMN?


lite kulrigare den här veckan men har du svaret maila till [email protected], du kan ju trotr allt vinna evig ära...
/alle

Nämen, oj oj :o

Här kommer svaret på veckans fråga. Förlåt att den blev lite sen men jag ska inte göra om det ;)

Vad hette Lily i
efternamn när
hon var liten?

Svar: evans


Mooorning...

/alle

Merlin?

Kolla den här läskiga bilden!! Och läs texten också!


Grattis i efterskott!

Om jag inte har tagit helt fel så fyllde Jennifer Smith, som spelade Lavender Brown i HP 6-7, år igår. Så grattis i efterskott!
/alle

Fanfictions!

Morsning korsning!
Såg den här bilden som är SUPERMEGAFOXYAWESOMEHOT!.. så kolla på den..
okej, nu till det jag tänkte att inlägget skulle handla om, nämligen fanfictions! För er som inte vet vad det är så är det lixom fictions, som handlar om Harry, de andra karaktärerna lr annat i trollkarlsvärden (det finns såklart fanfictions på annat än HP t ex Hunger Games) som är skrivna av fans därav fanfictions :)
I vilket fall så tycker jag att fanfics är awesome! det är nästan lite som att läsa om böckerna, om det är bra vill säga. Jag shipar Drarry (Draco/Harry) så typ det flesta jag läser handlar om dem, jag shipar lite andra oxå men orkar inte ta upp de nu. Men sen finns det oxå sånna helt sjuka (enlig mig) ships typ som Snamione (Snape/hermione)... Det är inte bara det att det är väldigt otroligt finner även det, inte lite utan väldigt gross.. men jaja här 2 tips på bra fanfics. Förts en som heter After party party och Watching You Watching Me båda är skrivna av någon som kallar sig Bloody Rose. Det är bara att googla på det så kommer det upp.
A men nu tänkte jag gå och lägga mig men först en blid.
bertiegilbert:  Bertie Gilbert, Drarry’s lovechild. 
Det är Bertie Gilbert i mitten visst ser han precis ut som deras lilla kärleksbarn! <3
night,night sleep tight!
/alle

Isn't this so cool!!

Kolla vad min pappa har släpat med in i huset till mig!

Harrys trollstav, järnek, Fenixfjäder,
11 tum och böjlig och fin.

/Hannah


The wizarding world of Harry potter!

Min pappa har varit i orlando och gått till "the wizarding world of Harry potter" och jag ska dit med honom också!! (Någon gång) Men här är några bilder:


ABC...

Hejhej!
Det här är för er som vill lära er att skriva på Harry Pottriska! ;)
Hoppas att det går bra!
Vi ses :D
/Hannah

Ha den äran Eric Sykes!

Idag fyller Eric Sykes inte minder än 89 år (om jag fått det rätt)! Därför tycker jag att vi säger ett stort grattis till honom som gjort en utmärkt tolkning av den gamla trädgårdsmästaren, Frank Bryce i Harry Potter och Den Flammande Bägaren.

Födelsedagar!

hejhej, mina kära Harry Potter fans!
Jag tänkte skriva upp några födelsedagar som är bra att komma ihåg! För det är ju tråkigt att glömma bort att fira t.ex hermiones födelsedag. Så här har ni några:
  • Severus Snape - 9 Januari
  • Arthur Weasley - 6 Februari
  • Ron Weasley - 1 Mars
  • Remus Lupin - 10 Mars
  • Pomona Sprout - 15 Maj
  • Fred and George Weasley -1 April
  • Draco Malfoy - 5 Juni
  • Dobby - 28 Juni
  • Neville Longbottom - 30 Juli
  • Harry Potter- 31 Juli
  • Ginny Weasley - 11 Augusti
  • Percy Weasley - 22 Augusti
  • Cho Chang's mother - 7 September
  • Hermione Granger - 19 September
  • Minerva McGonagall - 4 Oktober
  • Filius Flitwick - 17 Oktober
  • Molly Weasley - 30 Oktober
  • Angelina Johnson - Någon gång i veckan före Halloween (vi vet inte det exakta datumet).
  • Bill Weasley - 29 November
  • Hagrid - 6 December
  • Charlie Weasley - 12 December
  • Lord Voldemort - 31 December
Några kanske inte var så viktiga att komma ihåg men det är ju kul att veta!
Och kolla! Pomona fyller år om bara 12 dagar! Så kom ihåg att gratta henne :D
Om ni vet andra som fyller år, så är det bara att skriva i komentarer ;)
/Hannah

give me NOW!

ganska awesome, huh?
<3
inte till mig själv kanske men om jag får barn så!
om men gillar HG oxå!
jag är i Gryffindor <3
ganska tuffa tatueringar!
well, night, night sleep tight!

14 år...

!!SPOILER VARNING NEDAN!!
Go' kväll! Vet inte om ni vet det men idag är det exakt 14 år sedan Striden på Hogwarts. Då var jag bara 16 dagar gammal, undrar vad jag hade för mig. Känns lite sorgsett men samtidigt blir jag lite glad av minnet av det. För trots allt blev världen av med Voldemort för gått, det var så många liv som offrades. För mig var det både det bästa och det värsta jag gjort när jag läste slutet på 7an. Ända från det att trion träffade Neville i Hogsmead till slutet av sista kapitlet snyfftade jag lite hela tiden, både av glädje och sorg. Ibland bokstavligen storgrät jag, blev tvungen att lägga ifrån mig boken för att den blev helt blöt plus att jag ändå inte såg något mellan tårarna. Värst var nog först när Fred dog jag kunde inte tro det. Det var så ofattbart. Han kunde inte dö! och sen när Snape dog lr inte direkt när han dog men senare i hans minnen "Always"... Hade när jag läst dem böckerna att Snape hade sin egna historia av stor betydelse.. Och sen i slutet av minnena när jag försökte förstå att det stod i boken att Harry måste dö. Jag var helt förstörd! Hade aldrig sett Harry som en av mina favorit karaktärer förut men då bara insåg jag hur bäst han var. Och gud så arg jag blev på Dumbledore, var nästan på väg att sluta läsa. Det gick förstås över lite när jag kom till Kings Cross men ändå.... Och sen när McGonagall, Ginny å de andra tror han är död när Hagrid bär ut honom... Aa.. tack JK Rowling för...eh..Böckerna. Det är intressant hur någon kan skriva så att det känns som ens vänner dör när det egentligen bara är någon man läst om. Jag säger inte att karaktärerna inte finns i verkligheten för jag tror att de gör de, du får tro vad du vill, för jag vet att det finns häxor och trollkarlar!
I vilket fall tänkte ha 7 tysta minuter för alla som dog pga Voldemort tycker ni borde göra det samma.
karm här kommer lite fina blider
/alle

Garrick Ollivander

Veckans karaktär är, som ni kanske ser på rubriken, Mr Ollivander!
Han är en av världens bästa trollstavs tillverkare och häxor och trollkarlar reser långt för att komma och köpa trollstavar i hans butik i Diagongränden. Som startade redan år 382 f.kr av mr Ollivanders förfäder vilka han tror var rommare eftersom Ollivander betyder 'han som äger olivstaven'. Fast Ollivander han själv är ägare av en avenbokstav, med kärna av en drakhjärtesträng, 12 3/4 tum och något böjlig.
Mr Ollivander föddes den 25 september. Han var son till en mugglarfödd mor och en trollkarl till far. När han började på Hogwarts blev han sorterad i Ravenclaw. Han gifte sig och fick en son och en dotter.
/hannah och alle

Hej igen!

Hejhej!
Det blev lite fel så jag fortsätter här ;)
Harry Potter y las Reliquias de la Muerte:
Dom här omslagen gillade jag faktiskt! :) Jag gillade hur dom hade målat!
Aja, nu till...
Frankrike:
Harry Potter Á L'école des sorciers:
Harry Potter et la Chambre des secrets:
Harry Potter et le prisonnier d'Azkaban:
Harry Potter et la Coupe de Feu:
Harry Potter et l'Ordre du Phénix:
Harry Potter et le Prince de Sang-Mélé:
Harry Potter et les Reliques de la Mort:
Jag vet inte vad jag tycker om frankrikes böcker men dom är väl fina :/
Ja, Spaniens HP böcker tycker jag har bäst omslag sen frankrikes och sist tysklands. Men de svenska HP böckerna är solklart snyggast! ;)
Tack för mig vi ses hej!
/ Hannah

Haj Haj!

Jag kollade runt och kollade hur harry potter böckerna heter på andra språk och hur böckerna ser ut och tänkte visa er omslagen som dom har i tyskland, spanien, frankrike. Förbered er....
Tyskland:
Harry Potter und der Stein der Weisen:

 

Harry Potter und die Kammer des Schreckens:

 

 

Harry Potter und Gefangene von Askaban:

 

 

Harry Potter und der Feuerkelch:

 

Harry Potter und der Orden des Phönix:
Harry Potter und der Halbblutprinz:
Harry Potter und die Heiligtümer des Todes:
Ser ni Harrys glasögon!!
Spanien:
Harry Potter y la piedra filosofal:
Harry Potter y la cámara secreta:
Harry Potter y el prisionero de Azkaban:
Harry potter y el cáliz de fuego:
Harry Potter y la Orden del fénix:
Harry Potter y el misterio del principe:

Hi there!

Hejhej!
Skulle bara säga att ni kan gå med i våran grupp på facebook!
Den heter harry potter sweden ;)

 

hej då!
/hannah

Hahah!

Hahaha, hittade den här så kul! Har inte sett den förut. Alla kanske inte har sett AVPM/AVPS men jag gör ett inlägg om det imorn. Så...yes.. Night! :D
/alle

Hej!

Hejhej!
Jag tänkte bara ge er lite tips om bra harry potter affärer på internet!
http://www.wbshop.com/category/wbshop_brands/harry+potter.do
och
http://www.amazon.com/b/?node=1084186
tack och hej för mig!
/hannah

? veckans fråga ?

Vad hette Lily i
efternamn när
hon var liten?

 


Charmed Knits

Aloha!
Så fint väder det var idag! Det är alltid härligt specielt när man är ledig! Jag har inte gjort så mycket idag bara chillat lite hemma och lyssnat på HP and the philosopher's stone har den på ljud surru. På engelska förstås, vet inte om ni har hört de svenska när Krister Henrikson läser men om ni har det så vet ni hur hemska de är. Han lixom utalar alla namn precis som de stavas, typ "Härmiåne". Men det på Engelska som Stephen Fry läser är awesome, verkligen att rekomendera tror faktiskt man kan köpa de online på Pottermore.
För övrigt har jag stickat lite idag också, en Weasley-tröja. Jag har fått låna en stickbeskrivning av Hannah  från en fett grym bok som heter "Charmed Knits" och innehåller massa stickprojekt för en potternörd. Man kan köpa den på http://www.amazon.co.uk/ där man för övrigt kan köpa massa andra HP grejor också. Men mitt garn är slut (igen) så jag måste köpa nytt, kanske imorn.
Jag gillar att sticka och det blir extra kul om det är något HP-relaterat har redan stickat ett par sånna sockor som Dobby ger Harry i julklapp i 4an. Dem med kvastar och kvickar på, you know ;) Och om jag nånsin blir klar med min första Weasley-tröja hade jag tänkt att kanske sticka några fler till mina kompisar och familj och så, eller i alla fall till den som läst Böckerna. Och här är en jättebra sida för potterheads som gillar att sticka, tror hon slutat blogga tyvärr men läs igenom den och jag svär ni både imponerade och inspirerade!
Nej men nu ska jag gå och fundera på en bröllopspresent till min moster, any ideas? Men tänkte först dela med mig av min absoluta favorit fan-video, förutom en som jag bara sett en gång och jag har ingen aning om vad den hette så :(, men kolla på den här ni om redan sett den, ja se den igen!
http://www.youtube.com/watch?v=DFBzZfxkWUg
Night, night, don't let the basilisk bite <3
alle

RSS 2.0